Més lluny de la calor i més a prop dels bolets - Vacances agost 2012

Deu dies a Balboa (Lleó) i quatre dies a Arties (Vall d´Aran).

A Balboa fins l´últim dia no vam trobar res de bolets, i els dos rossinyols que van aparèixer estaven més que secs però les excursions que hem fet (mai havia caminat tant!), les vistes des de la porta de casa, la fresqueta del matí (6 ºC), la verdor del paisatge i la tranquil.litat, ja compensen les deu hores de viatge.

A Arties el tema bolets ja ha estat una altre cosa, allà on l´any passat vam omplir cistell en un tres i no res, hem trobat edulis, erythropus i rossinyols, això si, tot una mica més sec. Els meus pares van escoltar bolets i es van acoplar ràpidament. Els banys al riu han estat parada obligada cada dia, l´aigua estava espectacular.
El poble visualment és maco però de poble te ben poc, està tot enfocat al turisme de neu i n´hi han més restaurants que cases, li falta molt de caliu...no crec que tornem...

Les fotos!

Balboa












Arties - Vall d´Aran












6 comentaris:

Carles Gutiérrez Burniol ha dit...

Ooolé Amalia !
Bons paisatges, unes fotos de contrast amb els núvols i sol brutals. Bons bolets i bons banyets al riu. Ja haureu trobat que l'aigua fredeta re-activa la circulació, tot i que costa, és lo millor.

Com són els boscos de Lleó? Suposo que no vareu marxar sense provar el formatge?
Espero t'hagin sentat bé i hagis pogut carregar piles, que fa falta !!!!

Records i abraçades

Amalia ha dit...

Gràcies Carles! els boscos de Balboa són de castanyers, impressionants, centenaris i hi surten rossinyols a dojo al mes de maig i juny, i a l´octubre i novembre surten ceps.
Al costat de Balboa, a Vega de Valcarce hi ha una fàbrica molt petitona de formatges fets amb llet de cabra, boníssims, ja els trobo a faltar ja...

L´aigua a la Vall d´Aran estava freda però després de la caminada i el pes del cistell (jejeje)un es queda com nou.

Petons!!

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Enhorabona pel bolets. Ara ja està tot massa sec, oi? Ha de ploure quant abans. Porto deu dies sense poder sortir i ja tinc ganes.

Amalia ha dit...

Si Ferran, hi mancava aigua urgent.
Els ceps petits que tot just sortien, tenien el barret esquerdat per la manca de pluja , els demés eren ja grans però (i això ens va estranyar) sense cucs.
A veure si arriben d´una vegada aquestes pluges tan desitjades i ens fan feliços a tots.
Gràcies per comentar!

POTOS ha dit...

Quines vacances , més guapes , quina enveja .
Enhorabona i bones fotos.

Amalia ha dit...

Moltes gràcies Potos! a veure si comença la temporada i actualitzes el teu blog amb noves troballes.
Abraçada!